התיישנות בנוגע לתביעת נזקי גוף

במידה ונפגעתם בתאונת עבודה, תאונת דרכים, רשלנות רפואית, מחלת מקצוע וכדומה, ונגרמו לכם נזקים – תוכלו להגיש תביעה ולקבל פיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לכם. במידה ומדובר באדם שנפטר, קרובי משפחתו יוכלו להגיש את התביעה בשמו, עם זאת, חשוב להכיר כי חלה התיישנות על תביעות נזקי גוף – אז מה החוק אומר בנוגע לכך? תשובות לעניין תוכלו למצוא בהמשך.

אילו סוגי פיצויים ניתן לתבוע בגין נזקי גוף?

ישנם סוגי סוגים עיקריים של פיצויים שבאפשרותכם לתבוע, הסוג הראשון הוא נזקים ממוניים אשר כולל הוצאות רפואיות, הוצאות נסיעות, הפסדי השתכרות ועוד.
סוג הפיצויים השני הוא בגין נזקים בלתי ממוניים. סוג זה מתייחס לקבלת פיצוי בגין הכאבים שאתם חווים, הסבל שנגרם לכם, אובדן איכות החיים וכדומה.

מתי חלה התיישנות על תביעת נזקי גוף?

על פי חוק ההתיישנות התשי"ח – 1958, על כל תובענה, למעט תובענה בתחום המקרקעין, תחול תקופת התיישנות לאחר פרק זמן של 7 שנים, מהיום שבו התקיימה עילת התביעה למעשה ועד ליום שבו הוגשה התביעה בפועל. מה שאומר, שאם הגשתם תביעה לאחר שנגמרה תקופת ההתיישנות, התביעה שלכם תידחה, ללא כל קשר לסיכויי שלה, אלא רק בשל האיחור.

חוק ההתיישנות בנוגע לתביעת נזקי גוף

בכל חוק ישנם חריגים שהם קבועים בחוק או תוצר של פסיקה. לכן, כאשר מדובר בהתיישנות של תביעת נזקי גוף, יש לבחון גם מתי התגלה הנזק במלואו ולא רק לבחון מתי חלה הפגיעה.
אי לכך, בכל הנוגע לתביעת נזקי גוף תקופת ההתיישנות תחול רק ממועד התגבשות הנזק, מה שאומר שההתיישנות תחל לאחר 7 שנים ממועד האבחון, אך לא יאוחר מ- 10 שנים לאחר שהתרחשה הפגיעה עצמה.
כמו כן לעיתים הנפגעים לא מודעים לקשר הסיבתי שבין הפגיעה לבין הנזק שנגרם להם. כשזה המקרה הספירה תחל מהמועד שבו נודע לאדם כי קיים קשר סיבתי בין הנזק שנגרם לו לבין הפגיעה שחווה.

חריגים נוספים של החוק

החוק מגדיר גם מקרים חריגים נוספים, ביניהם:
קטינים – במידה והנפגע הוא קטין, יש להתחיל לספור את תקופת ההתיישנות מיום הגיעו לגיל 18.
שהות בחוץ לארץ – במידה ואחד מבעלי הדין היה בשטחה של מדינה שמפאת היחסים בין אותה מדינה לישראל לא יכול היה לקיים בירור משפטי, תקופת שהותו לא תחשב בתקופת ההתיישנות.
ליקוי נפשי או שכלי – בתקופת ההתיישנות לא יחושב זמן שבו התובע לא היה מסוגל לדאוג לענייניו המשפטיים בגלל ליקוי שכלי או נפשי קבוע או זמני ולא היה לו אפוטרופוס. גם במידה והיה לאותו נפגע אפוטרופוס ובזמן שבו העובדות המהוות עילה לתובענה לא היו ידועות לאותו אפוטרופוס – גם לא יחושב.
התיישנות שלא מדעת – במידה ולתובע לא היו ידועות העובדות שמהוות עילה לתביעה, מסיבות שלא תלויות בו ולא יכול היה למנוע אותן, תקופת ההתיישנות תחל רק מהיום שבו העובדות הובאו לתשומת ליבו.

במידה ועברתם פגיעה וחלה התיישנות מומלץ לפנות לעורך דין מקצועי בתחום נזיקין שיכול לבחון את המקרה הפרטי שלכם, לספק ייעוץ משפטי, לבדוק אם קיימים חריגים כלשהם ולסייע לכם להבין אם וכיצד תוכלו לקבל את הפיצוי שמגיע לכם.