תחום המשפטים כולל בתוכו סוגים שונים של עבודות ומשרות. רוב האנשים שמתעניינים בעבודה בתחום מגיעים מתוך רקע של עריכת דין, אך יש גם כאלה עם הכשרה מתחומים אחרים ומטרתם היא להרחיב את סל היכולות והכישורים. במסגרת חיפוש עבודה משפטים הוא גם תחום שמחייב עמידה בקריטריונים מוקפדים שאותם קובע המעסיק. קריטריונים אלו משמשים לסינון בין מועמדים לעבודה בתחום ומנגד הם יכולים גם להעניק יתרון מול דורשי עבודה אחרים.
כלים לחיפוש עבודה בתחום המשפטים
בתהליך הארוך והמורכב של חיפוש עבודה משפטים הם חלק מתחום שבו צריך להחזיק בכלים הבאים:
א. השכלה פורמלית – בלתי אפשרי להתקבל להתמחות במשרד עורכי דין או לעבודה בהרבה תחומי משפטים אחרים בלי השכלה פורמלית. זו השכלה שניתנת על ידי מוסדות אקדמיים שנמצאים תחת פיקוח המועצה להשכלה גבוהה ויש לה משמעות רבה. מבחינת המועמד, מומלץ לציין את ההשכלה הפורמלית ולהבליט אותה כבר על גבי טופס קורות החיים.
ב. יחסי אנוש – בתחום המשפטים יש משמעות גדולה גם ליחסי אנוש. יחסי אנוש עוזרים להתקבל למשרות נחשקות והם יכולים לעזור להשאיר רושם חיובי על המראיין בראיון עבודה. בנוסף, יחסי אנוש הם חלק מתכונות האופי של המועמד וקשה להסתיר אותם לאורך זמן רב.
ג. תנאי קבלה – במהלך חיפוש עבודה משפטים מחייבים את המועמד לשלוט ברזי השפה העברית והאנגלית, להכיר את המונחים שקשורים לענף המשפט ולהיות בקיא בחידושים ובעדכונים של הפסיקה. תנאי קבלה אלו ואחרים מופיעים בדרך כלל על גבי טופס הגיוס של עובדים לענף המשפטים והם קובעים את הסטנדרטים של הענף כולו.
חיפוש עבודה על בסיס קשרים אישיים
אפשר גם להשתמש בקשרים אישיים על מנת להעלות את סיכויי ההצלחה של חיפוש עבודה משפטים. קשרים אישיים עוזרים להשתלב בתחום המשפטים, מקלים על מי שעושה את צעדיו הראשונים בתחום ורלוונטיים גם בבחירת מקום התמחות. את הקשרים האישיים ניתן להשיג מול חברים לספסל הלימודים או דרך המרצים. אפשרות אחרת היא להפעיל חברים, קרובים ובני משפחה שמכירים מעסיקים מענף המשפטים ויכולים לפנות אליהם.